Login offertetool Login IKP-tool
Appalti BV: Plesmanstraat 2, 3833 LA Leusden 085-489 88 00 info@appalti.nl

Appalti bestaat 12,5 jaar

Appalti bestaat 12,5 jaar

Sport verbindt mensen. Dat blijkt ook uit de gezamenlijke interesse van Appalti-eigenaren Michiel de Kruijf en Robin Wanders. Ze ontmoetten elkaar voor de eerste keer in 2007 bij USG People waar ze samen een pitch organiseerden, maar de voetbalfans van FC Utrecht leerden elkaar vanwege de voetbal pas echt kennen. Inmiddels runnen ze alweer 12,5 jaar salesbedrijf Appalti.

Wat beide heren typeert, is dat ze kansen zien en deze omzetten in actie. “Klanten doen er hun voordeel mee dat wij voor de troepen vooruitlopen, luisteren naar behoeften en de veranderingen in de markt,” weet Michiel. Robin: “We kennen sales Nederland inmiddels als geen ander. We zitten dicht op de bal. Als er een trend is dan kennen we die. We geven graag inzicht van wat er op salesvlak gebeurt. 

Dominante karakters
Doordat de Utrechters dezelfde kijk op sales hadden, startten ze in 2010 met Appalti. “Mensen om ons heen hadden hun twijfels of deze samenwerking een succes zou worden. We hebben namelijk allebei best een dominant karakter,” grijnst Michiel. Robin voegt toe: “Toch gaat het al jaren verrassend goed. We accepteren dat we op vlakken anders zijn en dat geven we de ruimte. We hebben ook best weleens woorden, maar doordat we allebei goed hand in eigen boezem kunnen steken, komen we daar altijd uit. Sterker nog: een botsing brengt ons verder. Dit zijn dé momenten waarop we discussiëren, afwegen en analyseren. Een goede voedingsbodem om verder te groeien.” 

Langdurige partnerschappen
Michiel vertelt dat ze door afwegingen die ze binnen Appalti continu maken, zich de afgelopen 12,5 jaar steeds opnieuw hebben uitgevonden. “We zijn dankzij de ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan vooral gericht op langdurige partnerschappen.” Robin vond dit een spannende tijd. “Dat betekent soms ook ‘nee’ zeggen, maar het is de enige juiste keuze geweest. Het maakt het bovendien voor de klant ook duidelijker wat we doen, en vooral níet doen.” 

Gevoel van waardering
Een jubileum is hét moment om te reflecteren. Robin blikt terug: “De verhuizing van de Fokkerstraat in Leusden -waar Matthijs Bakker van CSN Groep ons de kans gaf om te groeien- naar de Plesmanstraat in Leusden zorgde bijvoorbeeld voor een pittige discussie, maar dat was uiteindelijk een waardevolle gamechanger.” Michiel knikt en vertelt: “We zitten sinds 2017 op een professionele werk- en ontmoetingsplek met goede koffie waar de deur altijd openstaat voor zowel klanten als collega’s.” Robin benadrukt: “We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en met plezier werkt. Een gevoel van waardering maakt het verschil. Daar doen we zakelijk en privé iedere dag ons best voor. Dat kan zitten in een telefoontje, een lekkere lunch of een cadeautje.” 

Gelijkwaardigheid
Veel bedrijven redden een koperen jubileum niet. Ze worden overgenomen of partners gaan met ruzie uit elkaar. Bij Michiel en Robin zit dat wel snor. De beide families gaan zelfs privé met elkaar om, gaan nog weleens met elkaar op vakantie en zijn aanwezig geweest op elkaars bruiloft. Robin: “We kennen elkaar door en door. Er is tussen ons een gelijkwaardigheid in de puurste zin van het woord. We zijn complementair aan elkaar.” Michiel baamt: “We weten op het juiste moment de juiste energie bij elkaar aan te vullen.” 

Belangrijke zaken in een samenwerking die zowel Robin als Michiel noemen: over je eigen schaduw heen kunnen stappen in een discussie en weten hoe en op welk moment je iets bij elkaar gedaan krijgt. Altijd netjes en respectvol blijven naar elkaar en gebruik elke dag om het weer iets beter te doen.

Plezier is een vereiste
Van twee losse spitsen die graag scoren, is Appalti een winnend team geworden. De heren kijken dan ook met trots terug op de ontwikkeling die ze de afgelopen 12,5 jaar doormaakten. Robin: “Het is waardevol om te zien dat onze Appalti-filosofie werkt, want ergens binnenlopen en een product verkopen, werkt niet meer. We zien sales en marketing als totaaloplossing.” Michiel: “We werken hieraan met een fijn en ervaren team waar plezier hebben in het werk een vereiste is.” 

Hoge ambities
Na 12,5 jaar Appalti zitten Michiel en Robin, samen met hun team, nog vol energie en toekomstplannen. Hun ambities zijn hoog. De persoonlijke ambitie van Michiel is om een tijdelijk salesteam op te tuigen voor klanten om te voorzien in tijdelijke capaciteit. “Dit team acteert op projectniveau als een soort A-team,” schetst Michiel. Robin wil in elk geval hét commercieel expertisebureau van Nederland zijn. “Ieder b-to-b bedrijf dat met sales bezig is, komt langs Appalti om ervoor te zorgen dat zij het maximale uit hun sales halen.” 

Michiel verduidelijkt: “Samen kijken wat er in de markt speelt, waar de focus moet liggen en hoe het klantprofiel eruitziet. Kortom: samen met de klant een goed salesproces inrichten zodat we samenwerkingen creëren die écht het verschil maken.”