Login offertetool Login IKP-tool
Appalti BV: Plesmanstraat 2, 3833 LA Leusden 085-489 88 00 info@appalti.nl

Einde lockdown; Wat wordt jouw openingszet?

Einde lockdown; Wat wordt jouw openingszet?

5 kansen in deze tijd

Doe mee aan gratis webinar

Toen ik bijna 9 maanden geleden voor het eerst een televisietoespraak hield over corona, hoopte ik heel erg dat het meteen voor het laatst zou zijn. En daar leek het ook lang op. Maar helaas moet ik mij vandaag opnieuw op deze manier tot u richten. Met opnieuw een ingrijpende boodschap.” Met deze woorden sprak premier Rutte op 14 december over de nieuwe lockdown waarbij miljoenen levens in Nederland tot stilstand zijn gebracht. Een realiteit die effect heeft op ons allemaal. De afgelopen week spraken we veel sales professionals uit ons netwerk en één ding bleek: hoewel er veel onzekerheid is, hebben we wel 1 zekerheid: in 2021 komt hier een einde aan.

De lockdown eindigt en de economie gaat weer open. Ben jij op dat moment voorbereid? Met andere woorden: Wat wordt jouw openingszet? 


Blijf zelf in controle, ondanks de onduidelijkheid 
Het is crisis: persoonlijk afspreken is vrijwel onmogelijk, bedrijven moeten een beroep doen op hun creativiteit om het hoofd boven water te houden. Natuurlijk probeert de overheid de gevolgen van de coronacrisis voor het bedrijfsleven op te vangen met een noodpakket. Onze enige keus op dit moment is hóe we ermee omgaan. Zodat je zelf in controle blijft. Zie hiervoor onderaan dit blog ons gratis webinar op donderdag 25 Februari om 10:00 aanstaande. Na onze rondgang blijkt dat veel organisaties de tijd hebben gebruikt om vooral te acteren op het naderende economisch herstel. Want de kansen komen, dat staat vast. Wij geven in ons webinar vijf concrete handvatten.


1. Je klant/prospect is veranderd, pas je aanpak daarop aan!
Jouw klanten hebben allemaal een eigen COVID-ervaring, zowel in zakelijke als privésfeer. Behoeftes, zienswijze, toegevoegde waarde, onderscheidend vermogen uitgangspunten en inkoopstrategie zijn op de schop en ieder bedrijf past zich daarop aan. Zorg dat je hier kennis van neemt en op anticipeert. Voer een nulmeting uit en maak op basis daarvan een hernieuwde marktbewerkingsstrategie. Wij geven je hiervoor handvatten.

2. Branches zijn veranderd en kijken verschillend naar de toekomst, anticipeer!
In de samenleving heerst een algemeen gevoel van angst en dat beeld is niet altijd gebaseerd op research en harde feiten. Sommige bedrijven worden hard getroffen, dat is ontegenzeggelijk waar. Andere ondernemers ondervinden matige last en voor weer andere organisaties is er geen vuiltje aan de lucht. Niet elke onderneming wordt getroffen, net zomin als elk individu last heeft van het virus. Wij voerden een benchmarkonderzoek uit in coronatijd en vroegen aan commercieel directeuren hoe zij kijken naar de markt en sales. Wij geven jou hier inzicht in zodat jij goed kan anticiperen!

3. DMU zal anders benaderd moeten worden
Hoewel het perspectief sterk gaat verbeteren in 2021 blijven de effecten voorlopig nog steeds op de agenda staan. Organisaties zijn meerjarige strategieën versneld aan het uitvoeren. Dit gebeurt vaak in kleine besliscomités waardoor de DMU niet meer traditioneel kan worden benaderd. Je aanpak en propositie dient bij actuele thema’s aan te sluiten. Hoe ga jij de DMU bepalen, achter win-thema’s komen en alsnog de beslissing aan jouw kant krijgen? Wij geven je inzichten zodat jij hier grip op krijgt!

4. Klantbenadering: gaan we door op de oude manier
‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg,’ zei Albert Einstein. Na de lockdown kan dit worden omgedoopt naar ‘Als je doet wat je deed, krijg je minder dan je kreeg. De oriëntatie van je (toekomstige) klant is veranderd evenals de manier waarop de beslissingen worden genomen. De combinatie en balans tussen online en offline marktbewerken gaat belangrijk worden. Wij nemen je mee in de buyer cycle van de toekomst. Dit zodat jij hier elementen uit kan toepassen om een succesvolle openingszet te doen. 

5. Breng focus, focus en focus aan
Misschien sta je er niet bij stil, maar er komt zakelijk nogal wat op je af. Koopbeslissingen van 2020 zijn uitgesteld en worden alsnog in 2021 gesloten. Daarnaast zal iedere ‘categorie’ onder de loep zijn genomen. Hoe ontwikkel jij nou een salesfunnel waar je veel plezier van gaat krijgen? Hoe breng jij een focus aan waardoor je zeker weet dat je aanhaakt bij het hoge tempo dat er in 2021 gaat ontstaan? Wij hebben gekeken naar welke branches veelvoudig op de markt komen. En verschaffen je hierin inzicht!


Het webinar is speciaal voor salesdirecteuren/managers. In dit webinar geeft Appalti haar visie op de huidige situatie (voor zowel new business als bestaande business), worden onder de deelnemers polls gehouden en is het mogelijk om vragen te stellen. Aanmelden kan via de onderstaande button.


Aanmelden voor webinar

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van alle salesontwikkelingen? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief van Appalti.