Login offertetool Login IKP-tool
Appalti BV: Plesmanstraat 2, 3833 LA Leusden 085-489 88 00 info@appalti.nl

Online kerstshow voor eenzame ouderen

Online kerstshow voor eenzame ouderen

Omdat Appalti vindt dat niemand met kerst alleen hoort te zijn, besloten wij samen met andere sponsoren en FC Utrecht om wederom een diner voor ouderen te organiseren in de provincie Utrecht.

Ouderen in de hele provincie Utrecht genoten gisteren (donderdag) volop van de speciale FC Utrecht Kerstshow. Deze unieke online show vond plaats in Stadion Galgenwaard en werd uitgezonden door RTV Utrecht onder de titel ‘Diner mee met de FC’.

De FC Utrecht Kerstshow kwam in de plaats van het traditionele kerstdiner, dat wij samen met FC Utrecht al vele jaren organiseren, speciaal voor de eenzame ouderen in de provincie. Vanwege de coronacrisis kon dat diner dit keer niet doorgaan. Maar de club, partners en RTV Utrecht sloegen de handen ineen om de ouderen in de hele provincie toch een steuntje in de rug en een bijzonder kerstevent te bezorgen.

Kerstgroet van burgemeester Sharon Dijksma
Voordat de FC Utrecht Kerstshow begon, sprak Sharon Dijksma, de kersverse burgemeester van Utrecht, de kijkers toe. “Voor mensen die eenzaam zijn, is december niet de makkelijkste maand en misschien is dat voor u ook zo”, zei de nieuwe burgemeester. “Ik kan me voorstellen dat u daarom elk jaar uitkijkt naar het gezellige kerstdiner bij FC Utrecht, hét moment van even samen zijn. Samen lekker eten en genieten van elkaars gezelschap. Zeker in dit moeilijke jaar had ik u dit diner graag gegund, maar helaas kan dat dit keer niet doorgaan.” Maar gelukkig is er wel de FC Utrecht Kerstshow, aldus mevrouw Dijksma. “U kunt zo genieten van een avondvullend programma met niemand minder dan Tineke Schouten, die alles uit de kast gaat halen om u een onvergetelijke avond te bezorgen. Ik wens u een gezellige avond, fijne kerstdagen en hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer bij het kerstdiner van FC Utrecht!”

‘In één woord geweldig!’
Het decor in Galgenwaard was sfeervol aangekleed en geheel in kerstsfeer. Vanuit hier presenteerde Tineke Schouten de tv show met haar personage Bianca van Gleuvendal. Op de haar bekende ‘Utrechtse’ wijze sprak ze met de optredende artiesten en praatte ze het programma aan elkaar. En het werd een bijzondere show met niemand minder dan Ronnie Tober, Belinda Kinnaer, de Utrechtse zangers Dennis Kroon en Michael Oomen en de eveneens rasechte Utrechtse goochelaar Roy van Rossum. Zij zorgden met zijn allen voor een FC Utrecht Kerstshow die de oudere kijkers niet snel meer zullen vergeten. “Ik doe die mensen graag een plezier en vind dit geweldig, in één woord geweldig!”, zei Ronnie Tober tijdens de opnamen van de show, met een knipoog refererend aan zijn Songfestivalliedje uit 1965. “Zo lang mijn gezondheid het toelaat, blijf ik dit doen”, aldus de 75-jarige zanger.

‘Enorm genoten’
Zowel de FC Utrecht Kerstshow als de maaltijdbox viel bij de ouderen in goede smaak. De Utrechtse mevrouw Doesburg werd extra verrast door een bezoekje van de Kerstman. Mevrouw kreeg de kerst-maaltijdbox aangeboden en werd in het zonnetje gezet met een gloednieuwe OPPO smartphone inclusief accessoires en een mooie tas, beschikbaar gesteld door OPPO Nederland. ‘Ik heb hier geen woorden voor, waar heb ik dit allemaal aan te danken’, aldus de geëmotioneerde mevrouw Doesburg. Nu kan ik toch contact hebben met mijn zoon die helemaal in Zeeland woont en hem zelfs zien, wat is dit geweldig!’ Als verrassing belde selectiespeler Willem Janssen in om mevrouw een fijne kerst te wensen. ‘Dank je wel jongen, al zwaaiend voor het videobeeld en wat zijn jullie lief voor mij, veel te gek’, aldus een dankbare mevrouw Doesburg.