Login offertetool Login IKP-tool
Appalti BV: Plesmanstraat 2, 3833 LA Leusden 085-489 88 00 info@appalti.nl

Nieuws

Actieagenda Beter Aanbesteden

Actieagenda Beter Aanbesteden

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft in samenwerking met aanbestedende diensten, ondernemers en andere deskundigen op het gebied van aanbesteden de actieagenda Beter Aanbesteden uitgebracht. Het is het resultaat van vele gesprekken die hebben plaatsgevonden tussen de bovenstaande partijen. Uit deze gesprekken bleek dat er nog veel fout gaat en grote kansen worden gemist. Daarentegen is er dus nog veel te winnen en zijn de partijen tot het besef gekomen dat de noodzakelijke verbeteringen een gezamenlijke verantwoordelijkheid zijn.

Een opvallend punt uit de actieagenda is bijvoorbeeld het toekennen van een reƫle vergoeding voor de tenderkosten die een inschrijver maakt. Dit gebeurd nu bijvoorbeeld alleen wanneer een inschrijving op een laat moment wordt ingetrokken. Dit zou vaker moeten gebeuren; kosten, kans en waarde horen in balans te zijn.

Ook krijgen de aanbestedende diensten het advies om vooraf meer het gesprek aan te gaan met de markt. Dit is een goede kans voor de inschrijvers om sturing te geven aan de uiteindelijke uitvraag.

Lees hier de hele actieagenda