Login offertetool Login IKP-tool
Appalti BV: Plesmanstraat 2, 3833 LA Leusden 085-489 88 00 info@appalti.nl

Goed nieuws tijdens de Appalti Miljoenennota

Goed nieuws tijdens de Appalti Miljoenennota

‘2022 belooft het grootste tenderjaar ooit te worden’ zo voorspellen wij op basis van een intensief en diepgaand onderzoek.

In het webinar waarin we op Prinsjesdag onze bevindingen deelden met 70 salesprofessionals blikten we terug op het afgelopen roerige salesjaar en keken we vooruit wat de verwachtingen zijn voor Sales Nederland in 2022.

Grote winnaars
Wij hebben deze derde dinsdag van september laten zien welke salestrajecten er op de markt zijn geweest. We gaven inzicht in wie er in bepaalde branches de grote winnaar was en wat de gemiddelde waarde van een aanbesteding is geweest.
Ook de toekomst kwam natuurlijk ruimschoots aan bod met concrete antwoorden op vragen als ‘Wie gaat volgend jaar inkopen?’ en ‘Wat is bekend van een specifieke branche?’ Met al deze kennis kunnen salesprofessionals hun eigen Prinsjesdag koffer vullen.

Glorieus salesjaar
De inschatting dat 2022 een glorieus jaar belooft te worden voor Sales Nederland zit m in de combinatie van de tooling voor tender-signalering die wij gebruiken, aangevuld met de input die onze profilers afgelopen zomer ophaalden. Zij hebben voor de top 30 branches onder meer bestekken geanalyseerd en contacten gelegd met aankopende diensten. Die menselijke check geeft waardevolle inzichten die wij graag delen, daarom gaven we in het webinar 10 salestrends en ontwikkelingen weg op het gebied van sales en bidmanagement. 

Kansen voor het oprapen
65% van de webinar-deelnemers gaf in een stelling aan dat ze een groei verwachten het komend jaar. Dat sluit aan bij wat wij voorspellen. De kansen liggen voor het oprapen. Zo bleek bijvoorbeeld dat er in 2022 in de Facility branche voor € 550 miljoen aan tenders aankomt. Voor de IT-branche komt er maar liefst 1,6 miljard aan tenders vrij. Met een Prinsjesdagkoffer die wij op aanvraag voor onze relaties op maat vullen met belangrijke branche informatie, is hier een flinke graan uit mee te pikken. Een goede voorbereiding is per slot van rekening het halve werk.

Koester bidmanagers
Wij zijn van mening dat het van belang is je bidmanager te koesteren, want zij zijn cruciaal de komende jaren in het behalen van commerciële doelstellingen. Een andere tip: Verleg je focus naar nieuwe branches, want de kaarten zijn geschud. Branches die het in 2021 onverwachts goed hebben gedaan, blijven zeer waarschijnlijk de komende jaren een grote rol spelen. Denk aan de branche ‘medisch laboratorium’.

Meer dan 10.000 tenders op de markt
De overall boodschap is duidelijk: Wil je tenders winnen, dan is dít het moment om je begroting op orde te brengen. Dat betekent voorbereiden en de juiste focus. Wij verwachten in 2022 namelijk meer dan 10.000 tenders op de markt. Misschien zelfs wel meer omdat er veel contracten zijn uitgesteld en zelfs onderhands zijn verlengd.

Maak je begroting op orde
Het is dé tijd om de wedstijd te starten. De winnaars van vorig jaar kunnen enkel verliezen, want zij hebben immers een groot volume te verdedigen. Daarom adviseren wij: ga met je salesteam aan de slag zodat je op tijd je informatievoorziening op orde hebt. Denk behalve aan deskresearch vooral ook aan field research. Kom te weten waar spanningen liggen en wie de concurrenten zijn. Hoe beter je aanbesteding aansluit op de doelen van de organisatie, hoe meer kans je natuurlijk hebt. 

Vul je eigen Prinsjesdag koffer
Wij hebben de eerste Prinsjesdag koffers inmiddels bezorgd. Ben jij bezig om plannen te smeden voor volgend jaar en wil je kansen verzilveren? Vraag dan jouw persoonlijke Prinsjesdag koffer aan! Wij vullen de koffer met zaken die voor jou relevant zijn.

Blijf op de hoogte
Volgend jaar organiseren wij opnieuw een Prinsjesdag. Wil jij deelnemen in het salespanel van Appalti, het webinar terugkijken of tussentijds op de hoogte blijven hoe Sales Nederland ervoor staat? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief waar onder meer gastbloggers eens per 6 weken waardevolle branche-informatie delen.

Inschrijven nieuwsbrief