Login offertetool Login IKP-tool
Appalti BV: Plesmanstraat 2, 3833 LA Leusden 085-489 88 00 info@appalti.nl

Waardepropositie

Een waarde propositie die verkoopt

Ontwikkeling van uw waardepropositie

 

Waarom zou een opdrachtgever voor u kiezen? Wat onderscheidt uw aanbod van dat van de concurrentie? Zeker in uitgekristalliseerde markten waarin producten en diensten sterk op elkaar lijken en de marges onder druk staan, is dat voor veel ondernemers een worsteling. Hoe valt u positief op in een gelijk speelveld? Met Appalti komt u tot een winnende waardepropositie. Inclusief bijbehorende content waarmee u maximaal scoort in aanbesteding- en offertetrajecten. 

ZO PAKKEN WIJ HET AAN

Analyse: schatgraven naar uw scoringskansen
Veel bedrijven hebben de voordelen van hun producten en diensten helder voor ogen. Maar wat is de waarde daarvan voor klanten? Wat zijn de beslissende elementen die maken dat de bal in verkooptrajecten uw kant op rolt? In deze fase zoeken we dit grondig met u uit via diverse analyses. We ontrafelen uw DNA, gaan in gesprek met u, uw team én uw (potentiële) klanten, en duiken in gegunde en niet-gegunde aanbestedingen. Zo brengen we uw organisatie, de markt(ontwikkelingen) en het concurrentieveld in kaart. En krijgen we zicht op de complete DMU die u moet overtuigen, en welke – rationele en emotionele – koopmotieven en -behoeften de verschillende beslissers hebben. Om van daaruit uw scoringskansen te bepalen.

Creatie: uw propositie in positie
De uitkomsten van de analyses vormen de bouwstenen voor uw waardepropositie. Waar kunt u het verschil maken? Samen met u vullen we dit concreet in voor een aantal deelonderwerpen die in offertetrajecten steeds terugkeren, zoals partnerschap, duurzaamheid en continuïteit. Met als opbrengst een ijzersterke proposition paper- op maximaal 2 A4, waarin uw meerwaarde voor elk deelonderwerp helder is samengevat. Hiermee heeft u een leidraad in handen voor aanbestedingen en offertetrajecten, en geeft u uw salesteam de verkoopargumenten in handen die bij uw klanten de doorslag geven.

Content: de perfecte basis voor elke aanbesteding of offerte
We maken het karwei graag met u af. Met een vertaling van uw waardepropositie naar concrete content per deelonderwerp waarin we uw aanbieding in kernachtige, overtuigende bewoordingen en voorzien van krachtige visuals, optimaal voor het voetlicht brengen. Zo zetten we voor en met u de perfecte basis neer voor elke offerte en elke aanbesteding – die we graag doorlopend met u doorontwikkelen en onderbrengen in offertetooling. Daarmee klikt u voor elke offerte in een handomdraai de relevante elementen bij elkaar. Met als resultaat een verzorgde, complete en overtuigende aanbieding die naadloos aansluit bij de vraag van de opdrachtgever.

Aan de slag met uw waardepropositie?