Login offertetool Login IKP-tool
Appalti BV: Plesmanstraat 2, 3833 LA Leusden 085-489 88 00 info@appalti.nl

Marktbewerking

Het gouden jaar

Gouden Jaar proces

Nieuwe opdrachtgevers voor u winnen gaat niet over één nacht ijs. Zeker niet in markten waar meerjarige overeenkomsten gangbaar zijn en de concurrentie groot is. Er gaan vaak 9 tot 15 maanden overheen om van eerste contact tot contract te komen. Met het Gouden Jaar proces van Appalti benut u die tijd voor de perfecte voorbewerking van uw prospects. Zodat ze eigenlijk al voor u gekozen hebben nog vóórdat u een offerte uitbrengt of presentatieronde ingaat. Uw scoringskans schiet omhoog van ongeveer 30% naar 70-80%.

95
van de organisaties heeft geen vast salesproces
78
van de gevallen is de aanpak van de accountmanager onduidelijk
44
van de inkopers weet vooraf wie ze willen contracteren

ZO PAKKEN WIJ HET AAN

Procesinrichting: een snelweg recht op uw doel af
Het startschot voor het Gouden Jaar proces klinkt ongeveer een jaar voordat uw prospect op de markt komt. In dat jaar slaat u in zes doordachte, gestructureerde stappen uw slag. Niet als eenmansactie, maar met een heel projectteam dat op meerdere niveaus minutieus opereert. Appalti richt dit proces op maat voor u in en levert de bijbehorende documenten en canvassen. Met een tweedaagse training geven wij uw (sales)medewerkers alle handvatten die nodig zijn om het Gouden Jaar proces zelfstandig – op uniforme wijze - toe te passen. En zo uw prospects naar hun hand te zetten.

Vroegtijdig aan tafel met uw prospects
Met het Gouden Jaar proces buigt u uw aanpak om van reactief naar proactief. Het Gouden Jaar proces bestaat uit een combinatie van Account Based Marketing (ABM) en salesactiviteiten. Met als gevolg dat u al bij een prospect aan tafel zit in de aanloop naar diens inkooptraject. Dat geeft u uitstekende mogelijkheden om hier als kennispartner over mee te praten en invloed uit te oefenen. Tel daarbij op dat u aan het eind van het jaar veel meer informatie heeft en weet wat de specifieke en persoonlijke wensen van de DMU zijn, en u heeft eigenlijk al gewonnen. 

Gouden Jaar - begeleiding
U kunt Appalti ook inzetten bij concrete Gouden Jaar processen. Wij trekken dan met uw team op in het traject als vraagbaak en coach, of desgewenst als procesbegeleider. We helpen u uw potentiële klant in de volle breedte te doorgronden. En om strakke waardeproposities te formuleren die naadloos aansluiten bij de vraagstellingen van uw prospect – onderbouwd met bijvoorbeeld testimonials en businesscases. Zo maakt u maximale kans om uw inspanningen te verzilveren.

Wilt u ook werken volgens een vastomlijnde salesaanpak?


 

ROB VAN DER VEER,
TOSHIBA TEC NETHERLANDS

"Appalti heeft ons geholpen structuur te brengen in onze commerciële trajecten in de breedste zin des woords. Door de werkwijze van Appalti te adopteren brengen wij op voorhand opdrachtgevers in kaart waar we graag mee samen willen werken. En dankzij een vaste, gestructureerde aanpak in het laatste jaar van hun aflopende contract, zijn wij in staat om onze winkansen aanzienlijk te vergroten en nog betere partnerships aan te gaan"

Relevante artikelen

Blogs

1) Maak van je salesproces een geoliede machine
Er gaan 9 tot 15 maanden overheen om van eerste contact tot contract te komen. Áls je die felbegeerde krabbel al binnenhaalt. Laat dat geen stom geluk zijn. Zorg voor een gestructureerd en doelgericht salesproces. Lees verder

2) World Class Sales Team
De tijd dat sales alleen door sales werd gedaan, is voorbij - als die tijd al ooit heeft bestaan. Sales is teamwerk. Dat betekent dat je de juiste spelers uit je organisatie op de juiste plek moet inzetten. Hoe sterker je team, hoe groter je scoringskans. Lees verder

Bestanden

Bekijk de brochure over het Gouden Jaar Salesproces

    

    

 

       Download