Aanbestedingsbegeleiding

Appalti ondersteunt u bij alle aanbestedingsvraagstukken. Niet alleen dienen wij als een sparringpartner voor u, maar vooral als een verlengstuk voor uw organisatie. U kunt Appalti op elk gewenst moment inschakelen voor hulp met uw vraagstukken. Wij voeren een regierol uit, geven u strategisch advies en herschrijven teksten voor u. Wat wij van u verwachten is een inlevering van input en een deelname aan de sessies die samen met u opgezet worden. Om u niet in het donker te laten tasten levert Appalti vooraf een urenschatting volledig gebaseerd op uw vraagstelling.

Aanbestedingen gewonnen Aanbestedingen gewonnen
"Wist u dat een hitrate met circa 37% toeneemt indien er sprake is geweest van een gedegen marktbewerking?

Strategische marktbewerking

Voor verkopers is het uiterst belangrijk om op het beste moment, bij de juiste klant met een passende waarde propositie aanwezig te zijn. In de praktijk worden salesvraagstukken echter in 69% van de gevallen te vroeg of te laat geoffreerd. Appalti wil dit percentage verlagen door u te helpen. Wij beschikken over de middelen om uw verkopers de benodigde kennis en vakmanschap bij te brengen. Hiermee kunnen uw verkopers daadwerkelijk klantkennis opdoen en zich op het juiste moment in de Product Buying Cycle aansluiten.

  • (Begeleiding van) marktbewerking, kwalificeren en inventariseren van organisaties;
  • Ontwikkelen en opleiden van medewerkers per discipline;
  • Procesmatig begeleiden van een project o.b.v. sprints;
  • Begeleiden van kick-off meeting, creatieve sessies en storytelling;
  • Reviewen van stukken;
  • Ontwikkelen van graphics, illustraties en uitstraling;
  • Schrijven van specifieke aanbestedings-onderdelen o.b.v. interviews.

Desk en Field research

Om de klantkennis te creëren is een 100% kloppende prospectlijst een vereiste. Deze prospectlijst zal u helpen succesvol te blijven of succesvol te worden. Appalti beschikt over marktinformatie, aanbestedingen databases, ervaren call agents en netwerken. Bovendien genereren wij 6 maanden voor de publicatie van aanbestedingen een alert. Al deze factoren zorgen voor een perfecte prospectlijst. Hiermee zal uw target doelgroep perfect op het netvlies van uw verkopers staan, waardoor de pipeline gegarandeerd is om de commerciële doelstelling te overtreffen.

Marktbewerkingsplan

Wist u dat 90% van de sales pas na 12 contactmomenten wordt gerealiseerd? Daarom is het belangrijk dat u een contactstrategie, creativiteit, structuur en vasthoudendheid heeft en u kunt omgaan met specifieke situaties. Hiervoor is een marktbewerkingsplan uiterst belangrijk. Appalti helpt u met het maken van dit plan door middel van de moneyball methode. We kijken naar de historie van uw bedrijf uw doelstellingen en uw prospectlijst. Op basis van deze informatie bepalen wij voor u welke vaardigheden en capaciteiten u nodig heeft om uw doelstelling te realiseren. Het resultaat hiervan is een team gebaseerd op haalbaarheid en effectiviteit en een meerjarig aanvalsplan om rendement te verzilveren.

Niels van Appalti
Wilbert Hendriks,
Sales Manager Direct Sales, Lid van directie SHARP Electronics Benelux bv

“Begin 2015 zijn wij een samenwerking met Appalti aangegaan om hierin verdere stappen te maken. De gestelde doelen waren helder: op korte termijn projecten winnen, op langere termijn zelfstandig in staat verder te gaan. Binnen 9 maanden hebben we 8 projecten gezamenlijk opgepakt, waarvan we er 6 hebben gewonnen. Bij 7 van de 8 was onze kwalitatieve score de hoogste. De basis van ons succes ligt in de samenstelling van een solide team met vakmensen. Appalti levert expertise met projectconsultants, tekstschrijvers en vormgevers. Per bid bekeken wat daarvan exact nodig was. De creativiteit, scherpte en het gericht SMART schrijven hebben gezorgd dat de kwaliteit van onze aanbiedingen sterk is verbeterd. Daarnaast hebben onze medewerkers specifieke ervaring en kennis opgegaan, waardoor wij nu zelfstandig de projecten oppakken.”

Wilbert Hendriks,